Haastattelussa Kirsi Santomaa

Saimme vahvistusta ZetaDisplayn myyntitiimiin, kun Kirsi Santomaa aloitti työt markkinointikoordinaattorina maaliskuun alussa. Kirsi tuo tiimiin monipuolista markkinointiviestinnän osaamista vankalla, yli 15 vuoden kokemuksella. Nauravainen ja iloinen Kirsi on innoissaan päästessään kunnolla töiden kimppuun ja hiomaan tiimin kanssa markkinoinnin prosessimme timanttiseksi.

Tutustutaan kuitenkin hieman tarkemmin uusimpaan tiimimme jäseneen ja annetaan Kirsin vastata muutamaan kysymykseen.

Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on?

Minulla on aina ollut haave päästä opiskelemaan ulkomaille. Olen käynyt Suomessa lukion ja kauppaoppilaitoksen, mutta liiketalouden korkeakoulututkinnon olen suorittanut Englannissa. Valmistuin Hullin yliopistosta vuonna 2000. 

Markkinointiviestinnän pariin olen aikoinani ajautunut vahingossa, mutta viihtynyt alalla loistavasti. Olen työskennellyt erilaisissa markkinointiviestinnän tehtävissä yli 15 vuotta. Olen ollut mukana parissakin start up -hankkeessa ja päässyt näköalapaikalle muun muassa Cargotecin markkinoinnissa ja viestinnässä.  

Vaisalalla työskentelin osana markkinointitiimiä ja vastasin tapahtumatuotannosta. Kokemusta on kertynyt monipuolisesti eri kokoisista messuista ja webinaareista. Vaisalassa pääsin myös tutustumaan markkinoinnin automaation mahdollisuuksiin.

Miten päädyit työskentelemään ZetaDisplaylle?

Olin aiemmin ottanut riskin ja lähtenyt mukaan start up -hankkeeseen, joka valitettavasti ei hyvin tehdystä työstä huolimatta lähtenyt lentoon. Kokemusta ehti kuitenkin kertyä digitaalisten alustojen, verkkosivujen ja sosiaalisen median kanavien rakentamisesta.  

ZetaDisplaylla avoinna ollut markkinointikoordinaattorin työpaikkailmoitus osui Instagramissa silmääni. Yritys ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta sekä työnkuva että yritys vaikuttivat erittäin mielenkiintoisilta. Laitoin hakemuksen, pääsimme pian Annukka Pokin kanssa keskustelemaan tarkemmin ja tässä sitä nyt ollaan. Tulin Zetalle osana Markkinointivirittämön kasvuohjelmaa, jonka kautta pääsen kehittämään osaamistani sekä viemään opittuja toimenpiteitä myös käytäntöön. ZetaDisplaylla on yrityksenä oma roolinsa kasvuohjelmassa, joten pääsemme kehittämään osaamistamme yhdessä.   

Markkinointivirittämö on Aava & Bangin kehittämä rekrytointiin tähtäävä kasvuohjelma, joka haastaa perinteiset valmennukset ja yritysten kehittämisohjelmat. Markkinointivirittämö toteutetaan yhteistyössä paikallisen ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa.

Millaisin ajatuksin ja odotuksin aloitat uudessa työroolissa ja työyhteisössä?

Olen päässyt aloittamaan työt toimistolla ja saanut tutustua ihmisiin ilman etäyhteyksiä. Kaikki zetalaiset ovat todella avoimia ja minut on otettu hyvin vastaan. Myyntitiimin kanssa olemme jo päässeet suunnittelemaan, miten tulemme kehittämään uusasiakashankintaa ja tuskin maltan odottaa, että pääsen niin sanotusti työntämään kädet saveen ja ryhtymään hommiin.  

Ala on minulle uusi, joten paljon on uutta opittavaa. Tavoitteeni on tuoda uudenlaisella tekemisellä tuloksia pidemmällä aikavälillä. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä uusiksi. Meillä on valtavasti hyvää materiaalia ja osaamista, jota voimme hyödyntää. Odotan innolla, että pääsemme hyödyntämään uutta CRM-järjestelmää ja markkinoinnin automaation ratkaisuja.

Millaisia vahvuuksia tuot ZetaDisplayn tiimiin?

Olen sellainen välitön ja rento tyyppi, joka tarttuu nopeasti toimeen. 15 vuoden työkokemus markkinointiviestinnästä ja monista eri toimialoista auttaa tuomaan uusia näkemyksiä. Toivon, että pääsemme tiimin kanssa toteuttamaan innostavaa ja kokeilevaa kulttuuria, jossa jaetaan ideoita ja kokemuksia sekä opitaan uutta. Odotan sellaista hyvää yhdessä tekemisen meininkiä.  

Vaikka olen aikoinani ajautunut alalle, koen olevani juuri oikeissa työtehtävissä. Tykkään tehdä töitä muiden ihmisten kanssa ja auttaa asiakkaiden tietoisuuden kasvattamisessa. Sitähän markkinointi parhaillaan on, ei pelkkää ”osta-osta” -huutelua, vaan aitoa halua auttaa asiakkaita onnistumaan tarjolla olevilla ratkaisuilla.

Millaisia harrastuksia sinulla on työn vastapainona?

Tämä onkin hauska kysymys. Minulla on kaksi jalkapalloa harrastavaa teinipoikaa, joiden ikäluokassa ei enää tarvita ”futismutsia” touhuamaan turnauksissa joka viikonloppu. Nyt olen siis joutunut miettimään, mitä sillä kaikella vapaa-ajalla jatkossa tekisin.  

Pyrin pitämään itsestäni hyvää huolta ja liikunta on tärkeää. Harrastan pilatesta ja talvisin hiihdän. Toissa vuonna olin ilmoittautunut Finlandia-hiihtoon, mutta sattuneesta syystä tapahtuma peruttiin. Kyllä minä sen 20 km vielä joku vuosi käyn hiihtämässä.  

Tykkään myös leipoa, nähdä ystäviä ja käydä kävelyillä. Semmoisia ihan tavallisia, mutta työstä palautumiselle tärkeitä juttuja.