Haastattelussa uusi maajohtajamme Annukka Pokki

ZetaDisplay on nimittänyt Annukka Pokin konsernin Suomen maajohtajaksi 1.2.2021 alkaen. Pokki siirtyy tehtävään ZetaDisplay Suomen ja Ruotsin kaupallisen johtajan paikalta. Uuden maajohtajan tehtävänsä ohella Pokki jatkaa edelleen myös Suomen kaupallisena johtajana.

Jututimme Annukkaa ja kysyimme hänen ajatuksiaan johtajuudesta, visiosta, vastuullisuudesta sekä alan kehitysnäkymistä.

Aloitat helmikuun alussa uudessa tehtävässäsi Suomen maajohtajana. Millaisissa tunnelmissa olet?
Olen todella innoissani uudesta vuodesta ja uusista haasteista. Aloitin vuosi sitten ZetaDisplayn kaupallisena johtajana ja tässä ajassa olen ehtinyt nähdä, miten mahtava ja osaava henkilöstö meillä on. Odotan kovasti, että pääsemme haastavan koronavuoden jälkeen yhdessä kehittämään uutta.

Jatkat edelleen työtäsi myös kaupallisena johtajana. Miten tulet jakamaan aikasi näiden kahden tehtävän välillä?
Maajohtajan tehtävään kuuluu hallinnolliset asiat ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen. Muutoin niin kaupallisen kuin maajohtajankin tehtävät tähtäävät siihen, että meidän kanssamme on mielekästä asioida. Tänä vuonna haluan keskittyä entistäkin enemmän asiakaskokemuksen kehittämiseen, ja koen, että pystyn näissä molemmissa positioissa siihen vaikuttamaan yhdessä Suomen tiimimme kanssa.

Mikä on pitkän tähtäimen visiosi? Millaiseen suuntaan lähdet ohjaamaan toimintaanne Suomessa?
Tärkeimpänä asiana koen henkilöstön jatkuvan kehittämisen. Tähtäimessäni on innostunut asiantuntijaorganisaatio, joka ajattelee asiakaskeskeisesti. Motivoitunut ja sitoutunut henkilöstö näkyy myös onnistuneena asiakaskokemuksena. Tulemme kasvamaan vahvasti ja olemme asiakkaillemme asiantuntija, joka ymmärtää heidän liiketoimintansa tarpeet ja löytää niihin sopivat ratkaisut.

Miten luonnehtisit itseäsi johtajana?
Ihmiset ovat minulle tärkeitä, mutta olen samalla hyvin fakta- ja numerokeskeinen. Olen myös varsin suorapuheinen ja teen tarvittaessa nopeitakin liikkeitä. Johtajana haluan olla avoin ja rehellinen, ja pyrin aina myös keskustelemaan ja perustelemaan päätöksiäni riittävällä tasolla. On tärkeää, että kaikki ymmärtävät, mihin suuntaan ollaan menossa ja miksi.

Mistä inspiroidut?
Inspiroidun valtavasti, kun näen monenlaista osaamista työyhteisössä. Monesti liikutun kyyneliin asti, kun näen, kollegoideni onnistuvan tai olen itse pystynyt auttamaan heitä onnistumaan.

Nykyään puhutaan paljon vastuullisuudesta. Mitä se sinulle tarkoittaa ja miten näet vastuullisuuden ZetaDisplayn liiketoiminnassa?
Vastuullisuus on minulle hyvin merkityksellinen asia, enkä voisi kuvitella työskenteleväni yrityksessä, joka ei toimi kestävällä tavalla. Omassa roolissani vastuullisuus korostuu henkilöstöasioissa ja asiakkaille tuotettujen palveluiden ja toiminnan vastuullisuudessa. Työskentelemme parhaillamme myös konsernitasolla vastuullisen toiminnan dokumentoinnin kehittämisen kanssa.

Millaiset ovat digitaalisten näyttöratkaisujen markkinanäkymät Suomessa?
Markkina kasvaa edelleen, ja samalla myös tarve erilaisille asiakaskohtaisille räätälöidyille ratkaisuille tulee lisääntymään. Näytöillä tulee näkymään yhä enemmän erilaisten rajapintojen ja automaatioiden kautta tuotua sisältöä. Sisällöt tulevat olemaan entistä ajantasaisempia, kun ne saadaan reagoimaan erilaisiin ulkoisiin triggereihin. Myös eri toimintojen yhdistelmät tulevat näkymään vahvasti, esimerkiksi verkkokauppa kivijalassa. Ledinäyttöjen teknisen ja hintakehityksen myötä tulemme varmasti näkemään myös Suomessa enemmän jo maailmalta tuttuja näyttäviä toteutuksia.

Millaisia  odotuksia sinulla on vuodelle 2021?
Toivon, että pääsemme koronavuoden jälkeen vihdoin normaalimpaan arkeen ja kehittämään aidosti palveluitamme. Vuosi 2020 oli monille asiakkaillemme hyvin raskas, ja nyt näen edessä jälleen mahdollisuuksia rakentaa uusia konsepteja ja viestintäratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Työ täyttää vain osan ajastamme. Mitkä muut asiat ovat sinulle tärkeitä ja tuovat sisältöä elämääsi?
Tärkein asia elämässäni on 25-vuotias tyttäreni, jonka kanssa vietämme paljon aikaa yhdessä arjessa ja yhteisillä lomilla. Olen myös innokas liikkuja ja talvella olisin laskettelurinteessä koko ajan, jos se vain olisi mahdollista. Viihdyn Lapissa tai Kuusamossa myös kesäaikaan, sillä tuntureille kiipeily ja talvella niiltä alas laskeminen ovat lähes ainoita asioita, jotka saavat aivoni täysin nollautumaan.