Skip to main content Skip to search

Case

RAI Amsterdam

Esittely

RAI Amsterdam -messukeskuksessa on lähes 800 näyttöä vierailijoiden opastukseen. Ratkaisu on täysin ainutlaatuinen. ZetaDisplay loi innovatiivisen ja tehokkaan ”dynaamisen kyltitysjärjestelmän” messukeskukseen yhteistyössä RAIn ja arvostetun Mijksenaar-suunnittelutoimiston kanssa. Järjestelmä on sittemmin otettu käyttöön eri puolilla maailmaa. Messukeskus on nyt joustava, monenlaiseen käyttöön soveltuva tapahtumien järjestämispaikka, jossa digitaaliset näyttöratkaisut, hyödynnetty sisältö ja livesisältö tekevät vierailusta todellisen elämyksen.

Haasteet

Merkittävin ongelma suurissa messukeskuksissa on, että ”Halli 8” ei kerro vierailijoille mitään. He etsivät näytteilleasettajaa, tapaamista tai tapahtumaa. Kun tapahtumia järjestetään vuodessa 600, perinteiset kyltit eivät riitä.

RAIn tavoite oli yksinkertainen: dynaaminen opastus, joka helpottaa reitin löytämistä ja parantaa näin asiakaskokemusta. Ratkaisun piti myös yksinkertaistaa RAI:n toimintaa ja parantaa kävijävirtojen hallintaa ilman lisähenkilökuntaa. Joustavampi järjestelmä antaa lisäksi näytteilleasettajille ja messujen järjestäjille mahdollisuuden tavoittaa kohdeyleisönsä suoraan näyttöjen kautta.

RAI etsi toimittajaa RAI Live! -hankkeen kaikille osille avaimet käteen -periaatteella.

Ratkaisu

Kokoonpano sisältää noin 790 näyttöä ja kaksi valtavaa LED-seinää, joilla voidaan näyttää yli 650 ainutlaatuista tietylle yleisölle kohdennettua kanavaa. Näytöt ja LED-seinät tavoittavat 10 miljoonaa vierailijaa vuosittain.

ZetaDisplay vastasi vaatimuksiin RAI Live! -ohjelmistolla. Ohjelmiston avulla voi toteuttaa sisältöjä tapahtumakalenterin mukaan jo etukäteen ja muuttaa tyylejä nopeasti ja helposti kutakin tapahtumaa varten. Jokaiselle yksittäiselle näytölle voi määritellä näytettävän sisällön ja opastuksen esittämistavan. 

Verkkopohjaiseen portaaliimme on lisätty navigointimoduuli RAIta varten. Portaalissa tapahtuma piirretään messukeskuksen kartalle, ja tapahtumalle määritellään WC-tilat ja näyttelyosastot. Kokoustilat myös ”kalustetaan”. 

Opasteet luodaan kullekin näytölle automaattisesti yhdellä painalluksella. Näytettävä sisältö riippuu näytön sijainnista. Tämän lisäksi ajankohta, haluttu kävijävirta ja sijainnin tärkeys vaikuttavat sisältöön. 

Hyödyt

Suuren tapahtuman luominen vie alle päivän ja samaan aikaan voi luoda useita tapahtumia. Aikaa ja rahaa ei kulu kalliiseen logistiikkaan.

Aiempaan verrattuna RAI Amsterdam -messukeskuksen näyttöjen ja opasteiden toiminnasta huolehtimaan tarvitaan vain kolme työntekijää ja kaksi tapahtumakoordinaattoria. Aiemmin sitä pidettiin mahdottomana keskuksessa, jossa järjestetään vuosittain yli 600 messutapahtumaa, kongressia ja muuta tapahtumaa.

Haluatko kuulla lisää digitaalisista näyttöratkaisuistamme?

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIN ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA.