Haastattelussa Marcus Eklund

Uusi vuosi alkaa uusilla ihmisillä ja mitä todennäköisimmin pian myös uusilla asiakkuuksilla, kun Zetan uusin vahvistus Marcus Eklund aloitti New Business Sales Managerina 3.1.2022. Digital Signage on myyntityöhön intohimolla suhtautuvalle Marcukselle tuttu ala aiemmasta työstä.

Marcuksella on vahva ja laaja kokemus yritysten liiketoiminnan kehittämisestä sekä B2B kumppanuuksien hallinnoinnista. Teknillisen korkeakoulun perusopinnot vaihtuivat aikoinaan kaupallisesta alasta innostuneella Marcuksella Liiketoiminnan tradenomiopintoihin, suuntautumisalana HR- ja esimiestyö.

Annetaan Marcuksen kertoa itse tarkemmin itsestään, taustoistaan ja ajatuksistaan uudesta työtehtävästä.

Millaisissa työtehtävissä olet ollut aiemmin? 

Viimeiset kaksi vuotta olen työskennellyt Digital Signagen parissa. Työtehtäviin on kuulunut myynti ja uusasiakashankinta. Aiemmin työskentelin Veikkauksella asiakaskokemusvastaavana ravintolapelien yksikössä. Työ oli vahvasti B2B -asiakkuuksien ja kumppanuuksien hoitamista.

Matematiikka ja fysiikka ovat olleet hyvin hallussa ja siksi aikoinaan ajauduin opiskelemaan teknilliseen korkeakouluun. Perusopintojen jälkeen huomasin kaupallisen alan ja myyntityön kutsuvan ja vaihdoin opiskelut liiketalouden opintoihin. Tiesin jo tuolloin 100 % varmasti haluavani tehdä myyntityötä.

Miten päädyit hakemaan töitä ZetaDisplaylle? 

ZetaDisplay on Suomessa Digital Signage alan suurin toimija ja ehdottomasti halutuin alan työpaikka. Kun eräänä perjantai-iltana LinkedInissä silmiin osui Zetan rekrytointi-ilmoitus, maltoin tuskin odottaa maanantaihin, jotta sain soitettua oikean henkilön löytyneen.  

Melko pian saimme sovittua tapaamisen Annukka Pokin kanssa ja eiköhän siinä sillä ensimmäisellä tapaamisella molemmille ollut selvää, että toivottu ”match” oli syntynyt.

Zetalta en ennestään tuntenut ketään, mutta yritys oli tuttu. Aiemmin olen kilpaillut heitä vastaan asiakkuuksista, mutta olen enemmän kuin innoissani päästessäni nyt työskentelemään Zetalle.

Millaisia odotuksia sinulla on työskentelystä ZetaDisplaylla? 

Työyhteisöllä on minulle valtavan suuri merkitys ja olen ehdottomasti tiimipelaaja. Tämä oli yksi aiheista, joista Annukan kanssa haastatteluiden yhteydessä puhuimme paljon. Minulle oli tärkeää tietää, millaisen tiimin ja millaisten ihmisten kanssa tulisin työskentelemään.

Jo ennen töiden virallista aloitusta, olen saanut kontaktipyyntöjä zetalaisilta ja minut on toivotettu tervetulleeksi tiimiin. Tämä on tuntunut todella hyvälle.

Työt tulen aloittamaan ajankohtana, jolloin päällä on vahva etätyösuositus. Toisaalta onboarding ja perehdytys uuteen työhön ja työkavereihin etänä taitaa olla uusi normaali.

Millaisia tavoitteita sinulla on uuteen rooliisi liittyen? 

Tärkein työtehtäväni on uusien asiakkaiden hankinta, joten sen toteutuminen on tietysti tärkein tavoite. Odotukset ovat korkealla ja olen innoissani, että pääsen työskentelemään asiantuntevaan kansainväliseen organisaatioon.

Digital Signage on kiinnostava ala, koska emme myy pelkkiä mainostauluja vaan softaa. Asiakkaan liiketoimintaa tulee ymmärtää laajemmin, jotta löydämme kuhunkin tilanteeseen sopivan ratkaisun.

Parasta myyntityössä on tietenkin onnistumiset, jotka motivoivat eteenpäin. Aina se onnistuminen ei tarkoita valtavaa euromäärää, vaan se voi olla vaikka uuden asian oppiminen. Hienoja hetkiä on myös ne, kun olet ratkaissut asiakkaan haasteen tavalla, jota hän ei ole osannut edes ajatella.

Millaisia vahvuuksia tuot Zetan myyntitiimiin? 

Uudessa roolissa pääsen yhdistämään sosiaaliset, tekniset ja analyyttiset taitoni. Kahden vuoden työkokemus tukee asiantuntijan roolia. Ala on jo näiden kahden vuoden aikana muuttunut paljon ja paljon on uutta tulossa.

Myyntityöt hoituvat niin omalla äidinkielelläni ruotsilla kuin toisella kotimaisella suomella. Olen käynyt peruskoulun englanninkielisessä koulussa, joten se taitaa olla se minun ”kolmas kotimainen”.

Ei pelkkä ihmisrobotti 

Marcus asuu Espoossa yhdessä avovaimon kanssa. Yhteinen tärkeä harrastus matkustaminen on ollut viime aikoina vähempää, mutta reissuihinkin on päästy. ”Ollaan matkusteltu kaikkialla, mutta Italiassa olen käynyt yli 25 kertaa”, kertoo Marcus, jolle matkustamisessa tärkeintä on kokea ja nähdä paljon uutta. ”Elämä ilman matkustelua olisi melko tylsää”, hän naurahtaa.

Matkustelun lisäksi monipuolinen urheilu ja etenkin mailapelit ovat Marcuksen sydäntä. Tennistä Marcus on nuorempana pelannut SM-tasolla.