Marcus on avulias ja aktiivinen tiimin jäsen

Marcus Eklund aloitti työskentelyn ZetaDisplayn myyntitiimissä tammikuussa. Alusta asti oli selvää, että Marcus suhtautuu sekä Digital Signageen että myyntityöhön intohimoisesti. Marcuksen vahva kokemus yritysten liiketoiminnan kehittämisestä sekä B2B-kumppanuuksien hallinnoinnista on ollut loistava pohja lähteä rakentamaan Zetan uusasiakashankintaa.

Kyselimme Marcuksen kuulumisia ensimmäisten kahden kuukauden jälkeen ja tällaisia vastauksia saimme.

Miten työt Zetalla ovat lähteneet käyntiin?

Fiilikseni ovat edelleen samat, kuin aloittaessa. Olen todella innoissani työstäni ja viihdyn loistavasti ZetaDisplaylla. Ala oli ennestään tuttu, joten siinä mielessä työt ovat jatkuneet entiseen tapaan. Olen päässyt heti alusta asti kiinni mielenkiintoisiin ja haastaviin projekteihin. Työpöydälläni on useampi projekti samaan aikaan ja nautin kyllä, kun on paljon tekemistä.

Miten perehdytys Zetalla sujui, kun jouduit aloittamaan työt etänä?

Zetan puolelta olen saanut kaiken tarvittavan avun ja ohjauksen. Etenkin etätyöskentely vaatii oma-aloitteisuutta ja rohkeutta esittää kysymyksiä. Myyntityö ja Digital Signage olivat ennestään tuttuja asioita, mutta Zetan järjestelmien käyttö on pitänyt opetella.

Onneksi opin IT-asiat helposti ja tarvittaessa olen saanut kollegoilta apua. On ollut mahtavaa, että uudelle työntekijälle on aina löytynyt aikaa, ja asiat on käyty rauhassa läpi. Oli myös kiva huomata, että pystyin etänäkin aloittamaan uuden työn ja pääsin heti täysillä mukaan. Nyt, kun olemme päässeet livenä toimistolle, niin kaikki tiimin jäsenet ovat jo vanhoja tuttuja.

Millaisena olet kokenut myyntitiimin yhteishengen?

Tiimikavereilla on minulle valtavan suuri merkitys ja olen ehdottomasti tiimipelaaja. Myyntitiimiimme kuuluu myyjiä sekä projektipäälliköitä. Vaikka jokainen asiakasprojekti on erilainen, niin meillä on selkeä toimintamalli projektien läpivientiin. Meillä on toimiva tiimi täynnä huipputyyppejä ja tulemme todella hyvin juttuun.

Uusasiakashankinnassa minulla on työparina tammikuun lopulla tiimissä aloittanut Aleksi Dammert. Täydennämme hyvin toisiamme ja yhteistyö on todella sujuvaa. Maaliskuun alusta saimme myös markkinointiviestinnän osaamista tiimiin, kun Kirsi Santomaa aloitti ZetaDisplayn markkinointikoordinaattorina.

Oletko päässyt tavoitteisiin, jotka olit itsellesi asettanut?

Tiimipelaajana ajattelen, että tavoitteet ovat aina tiimin yhteisiä. Kun saamme tehtyä kaupan, olemme tehneet sen yhdessä. Minä en yksin voita kilpailutuksia, vaan ME voitamme ne yhdessä.

Ja kyllä, olemme saaneet uusia hienoja asiakkuuksia ja koen onnistuneeni työssäni tähän asti. Mielenkiintoisia projekteja ovat olleet mm. Elias Döner Kebab, joka avattiin tänä keväänä kauppakeskus Lippulaivaan Espooseen. Liikuntakeskus Pajulahti on uusi iso asiakkuus, jonka voitimme kilpailutuksen kautta.

Mitä uutta olet oppinut ensimmäisten kuukausien aikana?

Aiemmin en ole päässyt myymään sisältöjä, joten se on uutta ja erittäin mielenkiintoista. Sisältöjen avulla voimme rakentaa asiakkaan kuvista kevyitä animaatioita, kuten höyryävän kahvikupin. Elias Döner Kebabille teimme myös logon ja visuaalista suunnittelua. Aiempaan työhöni verrattuna myyntityöni Zetalla on selkeästi monipuolisempaa.

Onko elämä ollut vain työntekoa vai oletko päässyt matkustelemaan?

Nautin työstäni suunnattomasti, mutta hieman olen työn vastapainoksi päässyt matkustelemaan. Olemme avovaimon kanssa tehneet kaupunkilomia kotimaassa. Lasketaanko lomaksi, kun olin kaksi viikkoa koronaa karussa veljeni tyhjillään olevassa asunnossa? Olihan se ainakin erilaista, vaikka töitä toki tein myös tuon kahden viikon aikana. Kesälomalle on reissuja varattu jo Sveitsiin, Ranskaan ja tietysti Italiaan.

Millainen Marcus on työkaverina?

Kysyimme vielä tiimikavereilta, millaista Marcuksen kanssa on työskennellä ja tällaisia vastauksia saimme.

”Marcus on ihana persoona ja hänen seurassaan on helppo olla oma itsensä. Marcus osaa kuunnella ja keskustella, mikä on hänen työssään äärimmäisen tärkeää. Hän on aina hereillä ja silmistä näkee, että rattaita pyöritetään kovaa. Marcuksella on hieno kyky nähdä ja ymmärtää asiakkaan tarpeet, ja siitä on helppo lähteä rakentamaan oikeata ratkaisua.”

Pauli Beirad, avainasiakaspäällikkö

”Marcus on erittäin avulias ja tietää alasta sekä tekniikasta paljon. Marcus on helposti lähestyttävä ja hänellä on hyvä huumorintaju. Ehdottomasti tiimipelaaja.”

Aleksi Dammert, myyntipäällikkö

”Marcus on jo lyhyessä ajassa osoittanut olevansa hyvin asiakaskeskeinen sekä aito tiimipelaaja. Pidän erityisesti Marcuksen positiivisesta energiasta ja vauhdista asioiden eteenpäin viemisessä. Olen tosi ylpeä siitä, että olemme saaneet Marcuksen tiimiimme!”

Annukka Pokki, kaupallinen johtaja